Вівторок
16.04.2024
23:47
Вітаю Вас Гість
RSS

Вивчаємо економіку разом
(сайт вчителя економіки та правознавства Глухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2)

»
Меню сайту

Наше опитування
Вам подобається мій сайт?
Всього відповідей: 535

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

Соціальна мережа – це структура, що складається з певних елементів, якими можуть бути як люди, так і соціальні групи. В епоху інтернету соціальними мережами стали називати великі інтернет-портали, що дозволяють користувачам створювати власні сторінки або вести щоденник, а також спілкуватися з іншими учасниками. Банки використовували соціальні мережі задовго до появи відповідних сайтів та спільнот в інтернеті. Адже численне коло знайомих клієнтів досвідчених банківських фахівців з продажу та топ-менеджерів банків – це і є їх власна соціальна мережа. Але перехід до охоплення десятків мільйонів людей став можливий лише з розвитком інтернету.

Соціальні мережі – на гребені цієї хвилі. Кількість їх користувачів величезна, і, незважаючи на значну різницю у системах підрахунку, загальна чисельність цих користувачів складає сотні мільйонів людей.

Що стосується популярності соціальних мереж, то згідно більшості рейтингів найпопулярнішими з ... Читати далі »

Просмотров: 947 | Добавил: Alla-Petrivna | Дата: 12.11.2013

Ситуацію у грошово-кредитній сфері, що спостерігається упродовж року, в цілому можна охарактеризувати як стабільну. Про це зокрема свідчить тенденція до зниження інфляції. Її рівень як у річному обчисленні, так і з початку року лишається одним з найнижчих в історії України.

Ситуація на валютному ринку також залишається врівноваженою. Безготівковий курс гривні відносно долара змінювався у вузькому діапазоні від 7,9941 до 8,1045 грн./дол. США. На готівковому сегменті ринку гривня за операціями з продажу населенню доларів США знецінилася – до 8,19 грн./дол. США у жовтні поточного року.
Стабільна грошова одиниця, а також вживання заходів, спрямованих на розвиток та посилення стійкості банківської системи, сприяли продовженню тенденцій до розширення ресурсної бази банків. Зокрема, обсяг депозитів населення в першому півріччі 2012 року збільшився на 10,3%, вклади в національній валюті зростали вдвічі більшими темпами порівняно з коштами в ін ... Читати далі »
Просмотров: 1044 | Добавил: Alla-Petrivna | Дата: 12.11.2013 | Комментарии (0)

Зміни, що відбуваються в глобальній економіці, відчувають як провідні держави світу, так і країни, які перебувають на перехідному етапі. Україна до цих змін наразі не готова. Вона ризикує залишитися в хвості світової економіки, так і не реалізувавши свій чималий економічний і людський потенціал.

Боргова криза в зоні євро змінила акценти на карті континенту. У Західній Європі розпочався економічний спад, який у другій половині 2012 року може посилитися. Країни південного краю Євросоюзу будуть тягарем для економіки всього регіону як мінімум до 2020 року. Стає все більш очевидним, що не тільки Західна Європа, але і світова економіка не вийде з рецесії до кінця десятиліття, протягом якого країни-боржники єврозони повинні будуть розплатитися за своїми боргами.
Проте великі економіки східної Європи нарощують свої темпи зростання. Динамічно розвивається Туреччина. Зростання її економіки в минулому році було подібним до китайського. Польща стал ... Читати далі »
Просмотров: 919 | Добавил: Alla-Petrivna | Дата: 20.09.2013

Cрок приема работ на конкурс «Samsung навстречу знаниям 2012» продлен до 23 ноября

В связи с нарастающей активностью участников проекта и многочисленным обращениям руководителей средних учебных заведений Украины, компания «Samsung Electronics Украина» объявляет о продлении срока приема заявок и эссе в рамках конкурса «Samsung навстречу знаниям-2012» до 23 ноября 2012 года.

В этом году программа «Samsung навстречу знаниям» стартовала 1 сентября совместно с Институтом инновационных технологий и содержания образования при партнерской поддержке интегратора BMC ТЕХНО. Принять участие в конкурсе могут учащиеся всех средних школ Украины. Для этого, на первом этапе проекта, от каждого ученика понадобится небольшое эссе (до 400 слов) на тему «Инновационные технологии – лучшая жизнь». По результатам первого этапа будут отобраны 2 наилучшие работы. Кроме того, жюри выберет победителей в индивидуальных ... Читати далі »

Просмотров: 786 | Добавил: Alla-Petrivna | Дата: 07.11.2012 | Комментарии (0)

Мова піде, звичайно, не про шкільний щоденник, а про щоденник особистий.

Життя сучасної людини настільки складне і багатогранне, що за день у кожного з нас в голові проносяться багато тисяч цифр, фактів, роздумів, бажань, образів. Багато хто живе немов робот: встав – одягнувся - приїхав на роботу - з роботи, повечеряв і ліг спати. І так день у день, з року в рік. І навіть якщо в голові втомленого працівника або менеджера промайне іскра сміливої неординарної і перспективної ідеї про те, що треба щось міняти, вона тут же буде похована під грудою сірих побутових думок.

Особистий щоденник

Для того, щоб подібні ідеї не забувалися, заведіть собі особистий щоденник. І кожну сміливу для себе думку - занотовуйте. Не завадило б скинути пару кілограмів? Чи хотілося б спробувати дайвінг в Туреччині? Занотовуйте! А і ... Читати далі »

Просмотров: 1225 | Добавил: Alla-Petrivna | Дата: 06.09.2012 | Комментарии (0)

Економіка - повинна бути економною. Ця відома фраза старого радянського лідера, не дивлячись на те, що була проголошена за багато років до настання капіталізму в нашій країні, не втрачає актуальності і сьогодні. Більше того, вона є тим каменем спотикання, об який ламають списи у сперечаннях як прибічники економії, так і її супротивники.

Економія

У чому ж полягає суть економії? Чому про її необхідність або масштаби досі не існує єдиної думки, з якою були б згодні усі зацікавлені сторони?

Річ у тому, що поняття економії, є поняттям відносним. Люди, що мають різний фінансовий статус сприймають економію абсолютно по-різному. Те, що вважається економним придбанням для мультимільйонера, для бідняка може здаватися - величезною безглуздою розтратою грошових коштів, ніяк не пов'язаною з поняттям економії.

Обумовл ... Читати далі »

Просмотров: 1860 | Добавил: Alla-Petrivna | Дата: 09.02.2012 | Комментарии (0)

На базі Глухівської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ст. ім. М.І. Жужоми 19 жовтня 2011 року відбувся обласний семінар учителів економіки «Використання наочності під час проведення економічних ігор». (фото в фотоальбомі)

У рамках семінару вчитель економіки, заступник директора з навчально-виховної роботи Алла Рябуха провела урок в 11-А класі на тему «Пропозиція. Нецінові чинники пропозиції». Під час ділової гри, у форматі якої проходив урок, школярі вчилися моделювати різні ситуації з точки зору виробників продукції. Тематичним продовженням уроку став виховний захід для учнів 7-11 класів на тему «Економічне кафе». Школярі як майбутні бізнесмени в ігровій формі демонстрували знання з різних галузей економіки. Крім того, учитель ознайомила гостей семінару зі своїм портфоліо, власними публікаціями у фахових журналах, яких вже більше 20.

 

Методист Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Володимир Попов, завід ... Читати далі »
Просмотров: 1239 | Добавил: Alla-Petrivna | Дата: 21.10.2011 | Комментарии (0)

ПЕРЕМОГА В ТУРНІРІ
Команда "Глухівчанка" Отримала ІІІ місце в обласному турнірі юних економістів ! Керівник команди - Рябуха А.П.
Команда у складі Давидова Д, Толковець К., Філатова Т., Копа А., та Ющенко О. серед 14 команд отримала чудовий результат! Вітаємо!!!
Прикрепления: Картинка 1
Просмотров: 808 | Добавил: Alla-Petrivna | Дата: 21.10.2011 | Комментарии (0)

В Reuters вирахували ймовірних лауреатів Нобелівської премії з економіки


Напиши свій коментар
 

В Reuters склали список найбільш імовірних кандидатів на отримання Нобелівської премії з хімії, фізики, фізіології та медицини, а також премії Шведського державного банку з економічних наук пам'яті Альфреда Нобеля (економіка).

Зокрема, на думку експертів, в галузі економіки на премію претендують Дуглас Д ... Читати далі »

Просмотров: 901 | Добавил: Alla-Petrivna | Дата: 25.09.2011 | Комментарии (0)

Лабораторія FINANCE.UA

У цьому розділі FINANCE.UA тестує та апробує нові проекти і сервіси, право на життя яких визначають користувачі сайту. Ми будемо вдячні Вам за відгуки та зауваження.

Зараз у стадії розробки знаходяться:

  • Валютний термінал

    Цей сервіс призначений для моніторингу готівкового ринку валют та відображає курси готівкових валют, які встановлюють банки, а також пропозиції фізичних осіб з обміну валюти.

Реалізовано:

  • Депозитний калькулятор11.07.2011

    Сервіс, що дозволяє швидко розрахувати відсотки по депозитному вкладу з урахуванням інфляції; передбачає умови регулярного і разового поповнення, частко ... Читати далі »

Просмотров: 788 | Добавил: Alla-Petrivna | Дата: 18.09.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 »
Форма входу

Пошук

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту