Вівторок
23.04.2024
20:24
Вітаю Вас Гість
RSS

Вивчаємо економіку разом
(сайт вчителя економіки та правознавства Глухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2)

»
Меню сайту

Наше опитування
Вам подобається мій сайт?
Всього відповідей: 535

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Вересень » 6 » Особистий щоденник - хороша підмога
22:15
Особистий щоденник - хороша підмога

Мова піде, звичайно, не про шкільний щоденник, а про щоденник особистий.

Життя сучасної людини настільки складне і багатогранне, що за день у кожного з нас в голові проносяться багато тисяч цифр, фактів, роздумів, бажань, образів. Багато хто живе немов робот: встав – одягнувся - приїхав на роботу - з роботи, повечеряв і ліг спати. І так день у день, з року в рік. І навіть якщо в голові втомленого працівника або менеджера промайне іскра сміливої неординарної і перспективної ідеї про те, що треба щось міняти, вона тут же буде похована під грудою сірих побутових думок.

Особистий щоденник

Для того, щоб подібні ідеї не забувалися, заведіть собі особистий щоденник. І кожну сміливу для себе думку - занотовуйте. Не завадило б скинути пару кілограмів? Чи хотілося б спробувати дайвінг в Туреччині? Занотовуйте! А інакше, ви повернетеся до цих думок через рік, а може і пізніше.

Запис своїх бажань є першим етапом ведення щоденника. Першим і дуже важливим.

Наступний етап - аналіз бажань. Аналіз бажань - це вже цікавіше. По суті, розкладаючи по поличках свої думки про необхідність скинути зайву вагу - ми перетворюємо мрію на конкретну мету. Потрібно почати бігати, дотримуватися дієти, і так далі. Прописуючи в щоденнику конкретні цілі, ми вже, по суті, починаємо діяти. А хороший початок - це півсправи.

Подальше призначення особистого щоденника буде вже дисциплінарним. Щодня записуючи усі свої досягнення і проставляючи позначки навпроти вже виконаних завдань ви дисциплінуєте самого себе. А це важливо. Важливо пробігти сьогодні не тисячу чотириста метрів, а рівно півтора кілометри. Важливо провести не п'ять з шести запланованих зустрічей, а усі шість. Така поведінка властива більшості людей, і називається вона "зрізання кутів". Так от - не зрізайте кути. Виконуйте усе що запланували. Виховуйте себе і загартовуйте свою волю. А ведення особистого щоденника допоможе вам у цьому.

Через деякий час, може бути через декілька місяців, а може бути і років (залежно від масштабів раніше встановлених цілей), ви відкриєте старий щоденник на першій сторінці і будете цілком щиро здивовані своїми досягненнями. Але ви відчуватимете не лише здивування, але і бажання подальшого зростання. І в цьому полягає ще одне призначення особистого щоденника - мотиваційне. Гордість, задоволення собою, усвідомлення своїх реальних можливостей - усе це налаштовує на нові перемоги над собою і на підкорення нових вершин.

Перед тим, як ви почнете вести особистий щоденник, запам'ятайте декілька важливих моментів:

- встановіть для себе правило: писати в щоденник кожен день. Чи стежите ви за особистими спортивними результатами або просто викладаєте свої думки - робіть це систематично. Вважайте ведення щоденника мініатюрною копією своїх великих життєвих справ;
          - до усього, що ви записуватимете в щоденник, відносіться досить серйозно. Адже інформація, викладена в ньому, так або інакше, впливатиме на ухвалення ваших подальших рішень;
          - при веденні щоденника будьте чесними перед самим собою. Усі ваші думки, результати, ідеї - мають бути об'єктивні. Для того, щоб скласти вірний річний звіт, початкові дані також мають бути вірними, чи не так?
          - не бійтеся мріяти на сторінках щоденника. Фотографія спортивного кабріолета або будинку на Канарських островах - найкраща мотивація!

Переглядів: 1227 | Додав: Alla-Petrivna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Друзі сайту