Четвер
28.03.2024
13:02
Вітаю Вас Гість
RSS

Вивчаємо економіку разом
(сайт вчителя економіки та правознавства Глухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2)

»
Меню сайту

Наше опитування
Вам подобається мій сайт?
Всього відповідей: 535

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Травень » 4 » Цікаві факти про срібло
22:16
Цікаві факти про срібло

Найвища срібна проба дорівнює 925 частин срібла на 1000 частин сплаву. Особливо шанують срібло в Індії, прикраси з цього напівдорогоцінного металу передають з покоління в покоління. Вважається, що там же зосереджена велика частина земних запасів срібла.

Срібло було відкрито близько 4000 року до н.е.

Срібло — благородний метал, ковкий, пластичний сріблясто-білого кольору. Має гранецентровану кубічну кристалічну решітку, температуру плавлення — 960 ° C і щільність — 10,5 г/см3. Крім того, цей метал володіє найбільшою відбивною здатністю і найвищою електро-і теплопровідністю.

До теперішнього часу вважається не тільки престижним, але й гігієнічним використання срібних столових приладів. На всіх космічних шаттлах при підготовці до вживання вода збагачується сріблом; на авіалайнерах використовуються срібні водяні фільтри. Все частіше при очищенні води в басейнах застосовується срібло — воно не подразнює слизові оболонки і більш ефективне як антисептик. У Японії за допомогою срібла очищається повітря. У Швейцарії широко застосовують срібні фільтри в будинках і офісах.

Українське слово «срібло», німецьке «зільбер», англійське «сільвер» мають однакові корені і відносяться до древньоіндійського слова «Сарпі». Цим словом називали Місяць і древнє знаряддя землеробів — серп, названий так на честь серпа Місяця

Аргентина названа на честь латинської назви срібла (Argentum).

В силу того, що срібло є кращим електропровідниками при нормальних умовах, казначейство США в роки другої світової війни виділило військовому відомству 40 тонн цього дорогоцінного металу тільки лише для того, що б замінити мідь в провідниках приладів високої точності, де неприпустимий навіть найменший ризик.

На думку лауреата Нобелівської премії доктора Роберта Сейнера «дія срібла на організм людини при щоденному прийомі дуже нагадує набуття людиною другої імунної системи».

 

У Чилі був знайдений найбільший срібний самородок. Важив він 1420 кілограм.

Ще до 2500 років до нашої ери срібло використовувалося для лікування бойових ран. Єгипетські воїни накладали на рани тонкі срібні пластини, після чого рани швидко гоїлися.

Вага срібла та інших дорогоцінних металів вимірюються в специфічних одиницях. Часто для вимірювання ваги використовують тройську унцію, яка складє 31,1034768 грамів.

Існує незвичайне захворювання, викликане сріблом — Аргерих. Воно з’являється при багаторічній роботі з сріблом і його солями. При цьому метал надходить в організм малими дозами, що не отруюює його, а накопичуючись за довгі роки. Проявляється Аргерих лише через кілька років, у вигляді незначного потемніння шкірних покривів і слизових оболонок. Тільки через десятки років колір шкіри набуває сіро-зелений або блакитний відтінок, особливо на ділянках тіла схильних до сонячного опромінення. Темніють губи, повіки, скроні, ясна і оболонка рота. Якщо не пошкоджується рогівка і кришталик ока (таке буває рідко), то Аргерих приносить лише косметичну незручність хворому, в іншому вона ніяк не впливає на організм людини. Хоча, є одне «побічне» явище — людина просто забуває про інфекційні захворювання! Адже її організм «напханий» сріблом, яке вбиває всі ворожі мікроорганізми, що потрапляють ззовні.

Тому столове срібло настільки важливе для людини. Завітавши в інтернет-магазин з виробами зі срібла, тут ви знайдете великий вибір сувенірів, подарунків і ексклюзивних предметів! У каталозі представленої продукції можна знайти столове срібло, дитяче срібло, ексклюзивне срібло і сувенірну продукцію. А щоб зробити достойний подарунок близьким, достатьно  зі срібла, яка принесе естетичне задоволення та практичне значення.

Переглядів: 3292 | Додав: Alla-Petrivna | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Друзі сайту