Обираємо сир - Основи споживчих знань - Матеріали для учнів - Каталог файлів - Вивчаємо економіку разом
 
Субота
03.12.2016
22:41
Вітаю Вас Гість
RSS

Вивчаємо економіку разом
(сайт вчителя економіки та правознавства Глухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2)

Каталог файлів »
Меню сайту

Категорії розділу
Матеріал для всіх [40]
Основи споживчих знань [12]
5 клас [6]
6 клас [2]
7 клас [2]
8-9 клас [8]
10 клас [14]
11 клас [10]
творчі роботи учнів 5 клас [6]
творчі роботи учнів 6 клас [3]
творчі роботи учнів 8 -9 клас [3]
творчі роботи учнів 10 клас [1]
творчі роботи учнів 11 клас [0]

Наше опитування
Вам подобається мій сайт?
Всього відповідей: 510

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Файли » Матеріали для учнів » Основи споживчих знань

Обираємо сир
08.02.2011, 18:38

ВІДПОВІДАЮТЬ СПЕЦІАЛІСТИ:

  1. Рівномірний колір

    Найбільш світлі або, навпаки, темні вкраплення – це ознака того, що порушено технології виробництва: сир вироблено з кислого молока, а також він містить надмірну кількість солі.

  2. Еластичність скибочки

    Складіть навпіл невеликий шматочок сиру. Якщо при цьому продукт кришиться, це свідчить про те, що термін придатності сиру давно минув.

  3. Жовтий відтінок

    Такий колір сиру є наслідком вмісту каротину, який міститься у лугових травах. Відразу можна сказати, що про корівок, які дали молоко для виготовлення сиру, дбали добре. Зрозуміло, мова йде про натуральний продукт, не забарвлений штучними барвниками.

ПРАКТИЧНІ ПОРАДИ:

  1. Твердий сир

    Твердий сир підходить для страв із макаронних виробів або м’яса по-французькому, оскільки його зручно терти на тертці.

  2. Плавлений сир

    Такий сир розчиняється у гарячій рідині, а тому ідеально підходить для соусів.

  3. Копчений сир

    Копчений гострий сир разом з приправами надає стравам особливий, пікантний, смак. Незамінний в екзотичних стравах та салатах.

Вибір плавлених сирів: рекомендації споживачам

Плавлені сири здебільшого відносяться до продукції нижчої цінової групи і дуже часто реалізуються на ринках та в точках винесеної торгівлі. Пильної уваги заслуговують умови реалізації такої продукції. Особливо це стосується ринків, де продавці не завжди дотримуються відповідного температурного режиму зберігання.

При купівлі плавлених сирів про їх якість можна судити, поглянувши лише на зовнішній вигляд пакування та дату випуску: відсутність останньої, корозія фольги, порушення її цілісності або, навіть, просто ушкодження упакування повинні Вас насторожити.

Відсутність на імпортних плавлених сирах інформації, викладеної доступною мовою, має привернути вашу увагу. Не слід думати, що будь-яка імпортна продукція обов’язково має високі смакові та поживні властивості.

Пам’ятайте: на упаковці продукту обов’язково повинно бути вказано найменування виробника та його адресу, телефони.

Кожне порушення законодавчих вимог та права споживача на інформацію (при відсутності тієї чи іншої належної інформації) повинні змусити вас замислитися щодо легітимності даного продукту.

Зверніть увагу також на вагу нетто. Вітчизняні виробники випускають плавлені сири вагою 95 г або ж 100 г. Порційні сири в одній упаковці мають вагу 145, 150 та 200 г (6 або 8 секторів відповідно), що впливає і на ціну товару.

З інформації Товарознавчого факультету
Київського національного торговельно-економічного університету

Категорія: Основи споживчих знань | Додав: Alla-Petrivna
Переглядів: 337 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу

Пошук

Друзі сайту